Egy galambkiállítás margójára

Mindig is nagy kedvencem volt Hugh River Cottage sorozata. Képes vagyok újra- és újra végignézni akár havonta, bár most már kezdem sejteni, hogy a sokadszor látott részekben nem történik  újabb fordulat. Egy városi ,aki vidékre költözik, gazdálkodni kezd, nem szégyell tanulni és kérdezni, sőt, a kudarcait is láthatjuk. És a versenyek.....képesek a legjobb sütemény, legszebb malac, legnagyobb zöldség versenyeit meghirdetni, ezeket abszolút komolyan venni, és mindezt nem cikisnek érezni. El tudjátok képzelni, amint a falutokban a Kinek termett a legszebb zöldsége?- versenybe nevező falubelieket tudnátok gyűjteni? Az én falumban már konyhakertek is csak mutatóban vannak.....

Novemberben egy kedves ismerősünk szólt, hogy galambkiállítás lesz Nagydorogon, menjünk nézzük meg. Hát bizony megtapasztaltam azt az érzést, amit a tátott szájjal nézett sorozatban úgy csodáltam.Mert eddig a galamb csak galamb volt a számomra, és elhűltem a magyar díszposták, strasszerek, mondainek és társaik láttán. Bizony, volt hivatalos bíró,
pontozták őket, helyezést értek el.Nagyon megfogott, hogy a majdnem 50 kiállító között több gyerek is megmutatta madarait.
Boleyn Anna reinkarnációja :)
Nem fogok galambokat tartani továbbra sem, de azt hiszem,  nagyobb tisztelettel tekintek azokra, akik ezt teszik.
Díszbaromfi is volt néhány:

Azóta más szemmel nézem a tyúkjaimat, hátha a karrierjük felfelé ível..........

posted under |

10 megjegyzés:

kovtama írta...

Én is szeretem a sorozatot és ahogy te sokszor megnéztem és nézem most is.:) Ugyan igy vagyok ezzel is, nem tudom ismered e?:

http://www.youtube.com/results?search_query=biokert%20biof%C5%91z%C5%91cske&sm=1

Bodzás Vendégház írta...

Nahát...egy teljesen hasonló hangvételű poszt motoszkál már egy ideje az én fejemben is, aki csak nemrég nézem Hugh műsorát a tévében. Engem is az fogott meg különösen, hogy hányféle versenyt, szórakozást rendeznek amarra jókedélyű emberek, és valahogy a "vereség" sem látszik vereségnek. És igen, az is nagyszerű, hogy a kudarcok is be vannak mutatva, és főleg az, hogy milyen következtetések vannak levonva a kudarcból. Jó kis műsor, szemléletalakító.
Tavaly én is két madárkiállításon is voltam, elsősorban a fürjek érdekeltek volna, de egyiken sem találtam kiállítót, így hát ezt is a magam kárán tanulgatom:))

Medora írta...

Én is szeretem ezeket a külföldi műsorokat. Jó látni, ahogy a saját süteményeiket/lekvárjaikat/kézimunkáikat árulják a vásárokban, vagy éppen sütnek/kézimunkáznak/virágot kötnek a versengés/együttlét miatt. És akkora a lelkesedés! Igenis, lehet örülni egy óriásparadicsomnak is.

Lizi írta...

Tamara!Köszönöm, hogy ajánlottad a másik sorozatot,nem ismertem:)
Bodzazsuzsa, talán még megérünk hazai versenyeket :)
Medora, örülök, hogy idetaláltál :)







Lidike írta...

Ha van kedved egy kis játékhoz, akkor nézz be hozzám.

Csipkerózsa írta...

Bori úgy ül le a hétvégi csendes pihenőkor a kanapéra mellém, hogy "Anya, nézünk River Cottage-t?".:-) Ha zabkását kér reggelire, kiköti, hogy úgy készítsem, ahogy Hugh-tól tanultuk, és nem nagyon akarja elhinni, hogy a mi kertünkben nem lehet csak úgy vadnyulakat lőni. (Baranyában amúgy is tilos a vadászatuk.)
Egy Angliából ide települt kedves barátnőnk pedig éppen a minap mesélte, hogy az ő falujukban messze földön híres giliszta-csalogató verseny volt minden évben: a versenyzők kapnak egy fakeretet, azt le kell tenni a földre, és adott idő alatt zenélve énekelve a lehető legtöbb gilisztát kicsalogatni a földből. Utána persze evés-ivás, táncmulatság. Úgyhogy most azon gondolkodunk, milyen fesztivál lehetne Terecsenyben?:-)

Bodzás Vendégház írta...

Szeretettel meginvitállak oldalamon egy kis téli játékra...

Zzev írta...

"Az én falumban már konyhakertek is csak mutatóban vannak....."
Itt (Angliában) azért nagyon nagy hagyománya van a Grow your Own dolognak,rengeteg szervezet, rendezvény, weboldal támogatja terjeszti.
Általában ha alottmenthez(kiskert) akarsz jutni akkor évekig kell várnod.
Azért sajnos nem olyan egyszerű ez vásáros dolog. Mint megtapasztaltam, legtöbb helyen kérik a felelősség biztosítás felmutatását. Ezért vagyok kénytelen idén kisebb vásárokat keresni.

" El tudjátok képzelni, amint a falutokban a Kinek termett a legszebb zöldsége?- versenybe nevező falubelieket tudnátok gyűjteni?"

Meg kell próbálni.

Lizi írta...

Mr. Pickles! Sajnálom, hogy lemaradtam a blogodban a játékról, de ezután hűségesen olvasom majd :)

Zzev írta...

Oda se neki lesz még ilyen.

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

rendszeres olvasóim

Népszerű bejegyzések


Recent Comments