Rozika,a kiscsibe és az önképzavaros kotlós

Egy héttel ezelőtt megültettem egy kotlóst.Reméltem, hogy lesz kotlósom,lett is,de persze a legkisebb tyúk.Ez alá nem tudtam volna becsempészni a kibújt csibéket,mert a felét tudta volna csak betakarni.11 wyandotte tojást raktam alá,de egyet összetört belőlük.Ráadásul ez a tyúkom az, ami mindig is dísztyúknak képzelte magát és állandóan átrepült a wyandotte-ak közé.Nem tudom,mit fog szólni,ha ezek után a csibék nem rá fognak hasonlítani.Lehet, hogy tudathasadása,esetleg önképzavara lesz?

Mintha megérezte volna,hogy le akarom vágni....

A kiscsibék nődögélnek,bár még a rántott csirkétől fényévekre vannak.Ma kitakarítottuk a helyüket,kaptak két főtt tojást apróra törve és egy kevés zöldet is dobtam be nekik,nehogy azt gondolják,csak tápból áll a világ.

Ő az egyetlen aki nevet kapott:Rozika,mert olyan temperamentumos.És neki kezdtek elsőként nőni a tollai.Remélem, nem derül ki később,hogy kakas....

posted under |

8 megjegyzés:

Csipkerózsa írta...

Éppen az jutott eszembe, hogy Rozika valószínűleg kakas lesz.:-)
Gyönyörűek a csibék, úgy megszeretgetném már őket!
A kotlós meg nem baj, ha tudathasadásos, csak nevelje fel szépen a pipiket közben...
Bettus

ShootHer írta...

Annyira kis pelyhesek! Szinte kedvem lett nekem is csibéket keltetni.
De nem gondoltam volna, hogy ennyi gond van velük. Én kis naívan azt hittem, hogy a természet végzi a dolgát, tyúk tojást tojik, ráül, kikelti, s ennyi. (városi vagyok.:))
Ezt a kotlós ültetés dolgot nem igazán értem. Mit kell tenni, hogy kotlós legyen? Erre nem találtam választ a blogodban.
Válaszod előre is köszi!
Sok sikert a kicsikhez!

margoo írta...

Ez is úgy van, ha nem akarok kotlót, akkor lekotlik mind, ahelyett, hogy tojna :))
Az idén nem merek csibét tartani, a ragadozómadarak miatt. Mondanom se kell, az összes tyúkom "kotyog", vagy már elült (az üres fészken). Apropó, mit kell tenni ahhoz, hogy elmenjen a kedvük a kotlástól? :))

Lidike írta...

Nagyon édesek, látszik rajtuk, hogy szépen cseperednek. Nekem még nem volt kotlósom, mindig a keltetőgépbe raktuk a tojásokat. A héten közel 80 tojás került bele. Inkább a japán tyúkjaink ülnek el, most is az egyik már kotlik ezerrel. Majd teszek fel képeket is.

Lizi írta...

Ezt a kotlós kérdést legközelebb jobban körbejárjuk!

Andicsek írta...

Szia Lizi! S.O.S !!!! valahol olvastam Nálad, hogy keléskor ecetes vízzel való spriccelés segíti a csipisz a kelésben. No arra lennék nagyon gyorsan kíváncsi, hogy milyen az optimális víz ecet százalék!? nálunk is elindult a csibefutam! köszönettel Andi

Lizi írta...

Egy kávéskanál ecet,fél liter víz.Az utolsó három napban kell spriccelni,de lehet sima vízzel is.Én utolsó nap csak sima vízzel spricceltem,nehogy a kiscsibékből is kivonjam a kálciumot!Sok szerencsét!Inkább sok kiscsibét!

Andicsek írta...

Köszönöm szépen! még folyamatban van a kelés. sajnos van néhány csipisz amelyik nem bír megállni a lábán. de többen vnnak az egészségesek.

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

rendszeres olvasóim

Népszerű bejegyzések


Recent Comments