tojáslámpázás és paradicsompalánták

Ma kíváncsiságból meglámpáztam öt tojást.Az első lámpázás idejét a 6-7.nap környékén ajánlják,de én nem tudtam várni.Tavaly vettem a vaterán egy tojáslámpázót,azzal elvonulok egy sötét fürdőszobába és megvilágítom a tojásokat.Az ötből négyben már látszódott egy kis pókfonálszerű erecske.Tehát beindult a fejlődés.Ha majd mindet meglámpázom,megjelölöm egy kérdőjellel azokat,amiben bizonytalan vagyok.Ezeket gyakrabban figyelem majd.Tavaly volt ezek között,ami izzadni kezdett...Azonnal kivettem,záptojás volt,még csak enyhén érződött a szag,de ha felrobbant volna ,kárba veszett volna a munkám.
Elkezdtem forgatni a tojásokat.Ez azt jelenti,hogy megfordítom,amelyik oldala van felül,az most le kerül,de a keltetőn belül is cserélem a helyüket.Ami a szélén volt ,az középre kerül és fordítva.Egyáltalán nem bonyolult.Néhány perc reggel és este.A páratartalmat is figyelem,ha kell,még töltök egy kis vizet.
A legszerencsésebb az lenne,ha lenne majd kotlósom,mire kikelnek...Szép az álmodozás,nem igaz?
Ez a paradicsomföldem.Nem bírtam megállni és rendeltem 6 új fajtát,van köztük fekete,jól tárolható,óriás,narancssárga körte alakú,zöld,bordázott.Úgy sorolom,mint Gombóc Artúr a csokoládét.
Ajándékba kaptam még a rendelésemhez 8 fajtát,meg még szedtem magot tavalyról is.Szóval semmi szükségem nincs 17 fajta paradicsomra...
Ha mind kihajt,falucskánk minden lakója kap belőle,de még Ti is, ha eljöttök érte.

5 megjegyzés:

Anikó írta...

Örülök, hogy elindult a tojásokban az élet! Gyerekkorom jut eszembe, mikor állatkertbe mentünk volna, de én inkább otthon maradtam mert éppen keltek ki a tojások, olyan izgalmas volt!:-) Paradicsom is szép, nekem is ekkorák, kb. Bár nekem csak az a befőzni valóm van, én azt szeretem nagyon!:-)

Csipkerózsa írta...

Ez tényleg egyre izgalmasabb! Hú, de ott lennék, én figyelném a tojásokat naphosszat! No majd jövőre mi is...;-)
Nekünk is kibújtak a paradicsomok, bár még csak a "mezeiek", amiket rendeltünk, még csak tegnap jöttek meg, holnap gondoltam elvetni őket.
Feketét mi is rendeltünk, nagyon kíváncsi vagyok rá...
Szóval én szívesen csereberélnék majd Veled paradicsompalántát!

Lizi írta...

Ezt megbeszéltük!Amikor lebonyolítjuk a kiscsibe-medvehagyma cserénket,ezt is megoldjuk!

Csillagos írta...

Én is hamarosan elkezdem a paradicsom-palántázást... Minikertbe elég lesz kevéske is:)Fekete paradicsom????

karesz írta...

Nékem van 5 japi tyúkom 1 kakassal.Most megkotlott az egyik, 11 tojás van alatta.Holnap lámpázunk, még soha nem csináltam ilyet, tiszta izgalom az egész család.

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

rendszeres olvasóim

Népszerű bejegyzések


Recent Comments