a bárányok hallgatnak

Új lakóink vannak.Egyenlőre 14-en és mind nőneműek.Fűnyírás céljára vettük őket.Ilyen üzemanyagárak mellett inkább erre ruháztunk be, mint gázolajra a fűnyíráshoz.A család fője szereti is a húsukat én meg őt szeretem, ezért megfőzöm Neki.Jövő tavasszal pedig hozunk hozzájuk udvarlót,a többit meg meglátjuk....
Két kifejezés van,ami most nyert számomra valós jelentést.
Az ártatlan,mint a  ma született bárányt akkor értettem meg,amikor néhány héttel ezelőtt báránynézőben jártunk,és aznap világra jött bárányka szemébe nézhettem.Katartikus élmény volt.

A banga birka pedig a tegnapi élményem.Van egy klassz fedett helyük,hatalmas területtel és villanypásztorral.Az első napokban csak az akol körül járkáltak körbe-körbe,legelésztek és kipróbálták,ehető-e a fenyő.
Tegnap elhűlve tapasztaltam,hogy nincsenek meg a bárányok.Egy pillanat alatt leizzadtam,végiggondoltam,hogy talán én leszek az első,aki 2 nap alatt elhagy 14 bárányt.
Az első,aki nevet kapott:Ropi
Végigrohantam a területüket,benéztem mindenhová. A kert legvégében álltak,és néztek ki bambán a kerítésen(a szomszéd fűje mindig zöldebb..).Valószínűleg annyi eszük van ,mint egy birkának,és nem találtak vissza.

Ha a kisboltban,ahová járok,mindenki előreenged és inkább kimennek,ha én vásárolok,akkor már gyanút foghatok majd,hogy valószínűleg igencsak birkaszagom van...

posted under |

9 megjegyzés:

Edit írta...

De aranyosak :))

Csipkerózsa írta...

Gratulálok az új lakókhoz, nagyon szépek! A "ma született bárányokat" mi is nagyon szeretjük, a szomszédunkban a napokban indul az ellés, 3 hét alatt 320 kismamából lesz anyuka, mi meg megyünk naponta többször is csodáskodni, simogatni, szeretgetni, segíteni.
Csodálatos dolog a kisbari születése, majd meglátod.:-)
Amúgy pedig tényleg hihetetlenül bambák és ostobák, de talán éppen ezért szeretjük őket ennyire...

Lidike írta...

Gratulálok a szaporulathoz, nagyon irigyellek. Az én álmom egy kecske lenne, de a párom azt mondta, hogy kicsi neki a mi kertünk, és mindent letarolna. Talán majd egyszer...

Lizi írta...

A kecskéről én is álmodoztam,de minden bokrot és fát megrágna...

Csillagos írta...

Liziiiiiii, ezt a mázlistát:) Ennyi szép állatka... Álomfarm... Szerinted magányosan is eléldegél egy ilyen Fűnyíró alkalmatosság???

Lizi írta...

Abszolút kezdő vagyok,de szerintem ha már ketten vannak,nem magányosak...

Annamarie írta...

Gratulálok az állatszaporulathoz! Aranyosak. Mi is lefoglaltunk már egy bárányt, hamarosan hozzuk. Ő kecskékkel lakik együtt most is, meg nálunk is majd addig, amíg nem lesz még egy.
Én imádom az állatokat és annyira jó, hogy ennyien vannak körülöttem. Nálatok is hasonló a helyzet :-)

Bogyó írta...

Hát én csak annyit mondanék, hogy fülig ért a szám amikor megláttam a képeket. Ez annyira klassz!!!!! Azt nem mondom, hogy irigyellek, inkább azt mondom, hogy veled örülök nekik. És persze látni szeretném majd őket alkalomadtán. Puszi.

Névtelen írta...

Villanypásztor... Kerítés... Hadd idézzem egy ismerosomet (skót az istenadta, bár nem ott lakik): 'Neked van mondjuk egy órád minen nap, hogy megkeresd a lyukakat, ahol kimennek a birkák. És egyedul vagy. A birkák vannak hatan (ott, éppen), és napi huszonnégy órában keresik a kijáratot. Nincs esélyed.'

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

rendszeres olvasóim

Népszerű bejegyzések


Recent Comments