Kertem zöldségei

Eljátszottam a gondolattal-miután már 46 állandó olvasóm van-,hogy Csipkerózsa barátnőmet utánozva sorsolást tartok,ha 50 állandó olvasóm lesz.Attól félek,ha felajánlanék néhány kiscsibét ajándékként,holnap felére esne az állandó olvasóim száma.....Ne aggódjatok,nem merem megtenni!!!

Ezt az időszakot vártam egész télen.Ilyenkor azt szeretem a legjobban, hogy reggelente a kertben sétálgatva találhatom ki,mi is legyen az ebéd.Van málnánk,háromféle ribizlink,és kétféle egresünk.
Van még borsónk,bár már 9 kilónál többet mélyhűtöttem.Jövő héten érik a zöldbab,és már zsenge sárgarépánk is van.A cukkiniket pedig megversenyeztetem, hogy vajon melyiket szedhetem le elsőnek:a sárgát vagy a csíkosat?
De szedhető a mángold és az új-zélandi spenót is folyamatosan.Az első karalábékat is ma húztam ki.Jövő héten abból is mélyhűteni kell már.
A fóliában pedig rengeteg kígyóuborka növekszik,a paprikákkal együtt.Úgy tűnik,idén is uborka kúrát fogok tartani a kacsáknál,mert ennyire nem győzünk rá.
Szóval:igen,ezért érdemes veteményezni.(bár gazokról és gyomokról is fantasztikus képeket tudtam volna mutatni...)

Rákattantam TücsökBogár citromfű és menta szörp receptjeire.Sokkal jobban ízlik,mint a bodzaszörp.Már háromszor készítettem.Nagyon finomak.

Persze ehhez az időszakhoz az is hozzátartozik, hogy nincs időm kenyeret sütni,tésztát gyúrni vagy diót törni.De lassan telik a mélyhűtő és a kamrapolc és ez igen megnyugtató érzés,nem igaz?

posted under |

8 megjegyzés:

Juhmeli írta...

Nagyon szép a kerted, és ügyes voltál, hogy már ilyen sok zöldséged terem. Nálunk még kicsit le vannak maradva, de remélem lesz termés.
9 kg. Nem semmi lehetett leszedni és kifejteni. A karalábét hogy fagyasztod? Blansírozva?

Lizi írta...

Kedves Juhmeli!
A fás karalábét nagyobb darabokban teszem el.Ebből mindig csak 1-2 darabot beledobok a húslevesbe télen,ezt úgysem esszük meg,az íze pedig belefő.A zsengét pedig kis kockára vágva blansírozom és adagonként mélyhűtöm.Az idén valószínűleg borsóval vegyesen.

Fernel írta...

Most mindenki kertel :D
Én is most fejeztem be egy összehasonlító posztot, a két héttel korábbihoz viszonyítva.
Hát, mi még itt nem tartunk, ahol ti, de lassan alakulunk.
Nálunk most ment le a saláta, a maradékkal a paradicsomtöveket takarom :D, és tegnap én is megettem az első cukkiniket, igaz, picurkák voltak, de beleaprítottam a salátámba.

A sok borsóért pedig irigy- irigy vagyok. Na, jó, nem, nem vagyok irigy. Ügyesek vagytok!

Kiscsirke, kiskacsa sorsolás nem rossz, nem is szaladunk el :D
Amúgy engem nem fenyeget az a vész, hogy mit csinálnék velük, ahol eddig játszottam, egyetlen helyen nyertem, ott is én voltam az egyetlen játékos :D

Dominika írta...

Nagyon szép a kerted, a kamrád meg még szebb lehet!

Csipkerózsa írta...

Két borsópucolás, meggyszedés, meggymagozás, gazolás, stb. között csak most volt időm benézni...
Nekem csak 3 kg borsóm került (eddig) a mélyhűtőbe, bár csak fél kilót vettem. De rengeteget megettünk nyersen is, meg főzök is belőle szinte naponta valamit.
Cukkiniket holnap kezdem szedni, nekem gömbölyű van, csíkos és sima zöld. És mindegyikről 3-4 kisebbet szedhetek már.
Sorsolj nyugodtan kiscsibét.:-)))

kovtama írta...

Idén nem vetettem borsót, bevallom rettenetesen utálom szedni és bontani. azt hiszem még Nigella a főzős műsorában hallottam, hogy ha azonnal nem bontjuk ki és fagyasztjuk le, akkor szinte el is ment másnapra belőle a vitamin. Nem tudom hogy igaz e, de én úgy gondoltam megfogadom a tanácsát és megkimélem magam ettől az azonnali munkától.:):) Tudom, bűnös dolog, de inkább lekvárt rakok el, meg befőzöm, de a borsót azt valahogy nem kedvelem. :) A sárga cukkini tök jó, ilyet magot kerestem, sajnos nem kaptam sehol, irigyellek érte. Nekem csak hagyományos van, de azt is nagyon szeretjük. Szép a kerted!

Gina írta...

Régóta olvaslak,most végre bejelentkeztem hozzád,bár csirkére nem vágyom,már van 66,és vasárnap keltek a gyöngyösök.Jó nagy kerted van,irigyellek érte,bár a vele való munkáért már nem annyira :)

Anyavirág írta...

Én nem bánnám, hogy ha így az 50 állandó olvasód után (amihez nagyon gratulálok:-)) csirkéket sorsolnál ki!:-)) Ha véletlenül nyernék, akkor tavasszal kérném őket!.-)) (Nem tudom látod-e, hogy mennyire biztosra megyek.:-))

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

rendszeres olvasóim

Népszerű bejegyzések


Recent Comments