Savanyúság szilvás gombóccal

Nem én találtam fel a spanyolviaszt,tudom.
De valószínűleg a szilvásgombóc diétát igen.Nagyon egyszerű:naponta háromszor edd magad tele szilvásgombóccal,ehetsz,amennyi csak jól esik.Most még ennél a folyamatnál tartok.A diéta hatásáról csak a mérlegelés után tudok beszámolni.....

Szemléltetésnek tettem oda a gyufásdobozt a gombócok apró volta miatt
Rengeteg gyönyörű szilvát kaptunk ajándékba,miután mi is átbogarásztuk a fáinkat egy lepényre való szilváért.Így aztán lepény is lett,és gombóc is készült.
Nagy vehemenciával formáltam őket,miközben a férfi kézilabda meccset hallgattam.Nem írom le a receptjét,mert krumplit főzni ,liszttel és tojással összegyúrni gyerekjáték.Inkább arra buzdítanálak Benneteket,ha ilyesmibe fogtok,csináljatok jó nagy adagot belőle.Én is így tettem.11 hatalmas gombóc a mélyhűtőbe került,miután kifőztem és kihűltekMilyen jó lesz télen elővenni!
.Ilyen ízeket boltban nem kapsz, esetleg a csomagolása lesz csak színesebb.De a sajátjaim fehér tönkölyliszttel és saját tojással készültek.A szilva is a falunkban termett,a prézlit pedig ,amit a tetejére pirítottam a mai gombócoknak,Édesanyám készítette....

A másodvetésű uborkám most fordul termőre,de egyszerre nem tudok róla több üvegre való aprócska uborkát leszedni.De -miután még semmilyen savanyúságot nem tudtam eltenni-igyekszem mindent megbecsülni,amit ezekben a forró hetekben találok a kertben.

A mai kreálmányomat a sültkrumpli szeletelő ihlette.Sárgarépát és uborkát vagdostam vele vékony csíkokra,vágtam mellé paprikát és néhány gyöngyhagymával tetéztem.Édesebb ecetes levet készítettem,rengeteg koriandermagot szórtam a tetejére és kidunsztoltam.

Szóval: eresszétek el a fantáziátokat,amit csak találtok a kertben,dobáljátok üvegbe!


posted under , |

7 megjegyzés:

Dominika írta...

Kíváncsi leszek a diéta hatására :-)))
Mindenesetre a gombócok jól néznek ki, és nagyon jó ötlet télire eltenni őket. A savanyúság is biztos nagyon finom lehet!

Csipkerózsa írta...

A szilvásgombóc-diéta az eddig legszimpatikusabbnak hangzó az általam olvasottak közül.:-)
Múlt héten kedden 54 hasonló nagyságút főztem, kedves vendégeink voltak, mind elfogyott. De szerdán készül az újabb adag (végre valami, amit a nagyobb gyerekek is megesznek), és ennek a fele rögtön a mélyhűtőbe megy. Valóban nem ördöngős dolog, és nem is nagyobb munka sokat készíteni belőle.
Mi most paradicsomozunk: aszaljuk, esszük, készítünk ketchup-ot, mindent.

Holdgyöngy írta...

Én is olimpiára főzök. Nem ismered a vödrös savanyút? Az benne a jó, hogy minden belefér, összeérnek az ízek, s kevés vele a macera.

Monika írta...

Hmmmm,mennyi finomság!!!!!!

Lizi írta...

Én is mindig készítettem vödrös savanyút,csak a tartósítószerekkel nem vagyok kibékülve benne...

Juhmeli írta...

Látod eddig én is ezért nem álltam neki a vödrösnek, meg vödröm sincs, de ezen lehet a legkönnyebben segíteni:)
Vágyom a gombócra, de idén még nem kaptam ehető szilvát, csak nagyon éretlent, de jön még az ősz, lesz még gombóc. Nálunk is szeretik a mókusok.

Lizi írta...

Én is most megyek megnézni az egyik kis fát,hátha hagytak a madarak még rajta,amíg nem voltunk itthon....

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

rendszeres olvasóim

Népszerű bejegyzések


Recent Comments