Az ősz örömei

Tudjátok milyen érzés,amikor reggel ,fázósan arra gondolsz,hogy milyen jó lesz a forró cserépkályha padkájára telepedni ....?
Én is ezt képzeltem el,de aztán a füst miatt kereszthuzatot kellett csinálni az egész házban,és hidegebb lett a lakás,mint előtte....de hát a füst tartósít,így biztos hosszú ideig leszek még köztetek,az tuti.

Lehet, hogy most találtam fel a füst illatú parfümöt?Hiszen mint tudjuk,ahol a füst,ott a meleg,talán nem is fázna a használója....


A birkákat pedig rajtakaptam,amint az orgonát zabálják,bár ez nem volt titok előtte sem.Már elvesztették kislányos formájukat és kezdenek megasszonyosodni,bár még nem volt látogatóban náluk egy kos sem.Itt az ideje, hogy kikölcsönözzünk egyet.
Nagyon vicces állatok.A szárazság alatt kaptak egy kis kukoricát esténként.Ez annyira rögzült a fejükben, hogyha meglátnak minket,rohannak,és csak a villanypásztor előtt fékeznek le.Ha egy vödörrel a kezünkben látnak meg,netalán az ő birodalmukba merészkedünk,szint fellöknek a kíváncsiságtól.

Már telefonálni sem merek a közelükben,mert amint meghallják a hangomat,olyan bégetésbe fognak, hogy nem hallom a saját hangomat!

A tyúkjaim pedig nagyobb  társasági életre vágytak.addig csípkedték a fülemet,amíg nem regisztráltam őket is a facebookon.Ti is megtalálhatjátok őket...

posted under |

10 megjegyzés:

Csipkerózsa írta...

De jó fejek ezek a birkák! És gyönyörű nagyok lettek, büszkék lehettek rájuk. Ha majd ellettek, szívesen segítünk, ebben lassan profik leszünk szomszédaink/barátaink 300 anyabirkájának köszönhetően.:-)
A tyúkjaidat megleltem a facebookon, ott is szeretem őket.
(Mától boldog libatulajdonos vagyok. Illetve Bori. Hat kicsi libuska csipog a tornácunkon a lámpa alatt.)

kovtama írta...

Én is befűtöttem a cserépkályhába, olyan jó volt ma meleg lakásba érkezni.

Dominika írta...

Nekünk "csak" kandallónk van, az is nagyon fantasztikus, amikor abban ropog a tűz, de a cserépkályha felülmúlhatatlan. A nagymamámnak volt, nagyon szerettük.
Amúgy itt mifelénk az járja, hogy szépre száll a füst... :-))

vargaera írta...

Mi is begyújtottunk a kemencébe, testet-lelket melengetett :)

Ahhoz, hogy ne füstöljön vissza (ha kint igazán hideg van, soha nincs ilyen gondunk, jó a kémény huzata stb., de amikor kint is 15-17 fok van, bizony visszafüstölget) az uram ki szokta nyitni az ablakot begyújtáskor, mikor már rendesen ropog a tűz, becsukja, és így nem füstölünk be!

Anikó írta...

Jó volt olvasni ezt a bejegyzést!:-)))

Névtelen írta...

Olyan "természetesen" értesz az állataidhoz, öröm olvasgatni nálad.( nem rég fedeztelek fel )Eszter

Unknown írta...

Hát el állni a kályha melegét! Bár mi még nem gyújtottunk be. Sajnos nálunk csak kazán van. Igy nincs meg az a hangulat mint a cserép kályhánál, vagy a kandallónál.
Nagyon szépek a barik, és nekik valóban különös a viselkedésük.
További jó egészséget és jó munkát kívánok.

kovtama írta...

Akinek visszafüstöl a cserépkályhája, az előbb a kéményben gyújtson be papírral, igy átmelegszik a kémény és nem fog visszafüstölni még akkor sem ha picit melegebb van odakint. :) Férjem kályhás, ha bárkinek kérdése van nyugodtan írjon a blogomra.:):)

Juhmeli írta...

Ebben a házban nincs kályha, de a korábbi szolg. lakást azzal fűtöttük és "melegebb" napokon mi is füstölődtünk. Petivel addig a barátnőmnél csöveztünk:) Majd ide is szeretnék egy kicsit, mert nincs hely, csak látványnak érzésnek, kuporogni.
Az állataid mindig elcsábítanak, de még tartom magam az ész érvekhez.

Fernel írta...

Lizike!!!!!
Nem kaptam tőled sem kívánságlistát, sem címet!
A többiek már meg is kapták, szeretném a te választásaidat is postára tenni.

Nem tudok kommentet küldeni, nem ismer fel a blogger, nem tudom a profilt kiválasztani. E- mail címed meg nem látom a blogon. Hogy lehet veled kapcsolatba lépni?
Fernel vagyok, ha véletlen névtelenként beengedne végre.
pfffffffggrrrrrrrrrrrhhhhhhhhhhhhhhhh

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

rendszeres olvasóim

Népszerű bejegyzések


Recent Comments