Veszteségek

Ez a mai bejegyzés nem lesz egy sikertörténet,megígérem.

Ha a kínai naptárban szerepelne a tyúk éve,az idei nem lehetne az,az biztos.
Ami rossz előfordulhat a baromfitartásban,az velem elő is fordult.A hőgutát,a későn keltetett kiscsibék elhullását még könnyebben vettem.

Aztán jött egy váratlan betegség,ami az állatorvos szerint benne van a szervezetükben,és akár egy időjárás változás is előhozhatja.Ebben is benne lehet a tapasztalatlanságom,hiszen egy csirke nem lógatja a fejét egy kis front miatt,mint én.Lehet, hogy nem ismertem fel az első jeleket....most már késő...

De a tegnapi nap volt a történések megkoronázása.Gyönyörűen sütött a nap,Az ég kék,a fű zöld...én naivan kiengedtem őket zöldet csipegetni,és nyugodtan bementem ebédelni.

Két kóbor kutya betévedt, és ezt az idilli állapotot kihasználva vadászosdit játszottak.És győztek.Egy wyandotte tyúk(a 3-ból)elpusztult,többen sokkot kaptak.Azóta még az ólból is alig mernek kijönni.Három tyúknál nem vagyok biztos ,hogy túlélik ezt a kalandtúrát....

Annyira elszomorító volt a csatatérrel találkozni....

U.I.:Nem adom fel!
De tojásra a következő napokban nem számítok!!

posted under |

10 megjegyzés:

Annamarie írta...

Sajnálom a történteket. Sajnos, aki állatot tart, a veszteségre mindig fel kell készülni lelkileg (mondom én!). Nálunk a kecskéknél van hol több, hol kevesebb létszám... ennek ellenére mi sem adtuk fel! Bár mi is kezdők vagyunk állattartás terén, de tanulunk a hibákból. Kitartást kívánok Neked és sok-sok szép kis csibét. :-)

Bodzás Vendégház írta...

Bizony meg kell tanulni az állataink védelmét. A róka minálunk is megszedte eddig minden évben az áldozatát. Azóta csak a műhely udvarban kapirgálhatnak a tyúkok, a ház udvarába és a szélső trágyadombra nem engedem ki őket. Ott már könnyű zsákmányai lennének minden éhenkórász állatnak. Különösen az értékesebb szárnyasokra vigyázz, mint pl. a wyandotte.

Susula írta...

Nálunk a szomszéd kutyája szabadult be és 12 /!!!/ tyúkot pusztított el rövid idő alatt az elmúlt héten. A tojásról mi is lemondhatunk egy időre, nem tudom, a sokkot a megmaradtak hogyan heverik ki! De persze a férjem nem adja fel /nálunk ő az állatfelelős./ És nagyon sajnálom, ami Veled történt!

Erika írta...

Sajnálom, hogy nálad is kutyák pusztítottak! Ne is add fel, remélem a túlélők mind rendbe jönnek. Nekünk a brahma kakas élte túl a támadást,de sajnos másnapra elpusztult.

Csipkerózsa írta...

Jaj, nagyon sajnálom! Remélem a túlélők valóban túlélők lesznek, és megmaradnak...
Mi a rókával küzdöttünk, két kisliba (már elhagyták az 1 kg-t) és három futókacsa volt a zsákmány néhány nap alatt. Azóta még jobban vigyázunk, bár hallva a faluban okozott károkat, mi még a szerencsések közé tartozunk.

Ne add fel, hiszen Te vagy a példaképünk!:-)

Anyavirág írta...

Jaj, sajnálom... Reméljük túlélik, annyi mindent kibírnak az állatok.
Most egy gonosz megjegyzés következik: remélem jön még kutyára dér!:-((

eclipse86 írta...

Nagyon sajnálom a szegény tollasokat, remélem kiheverik a megpróbáltatást! Nálunk minimális volt az első évi veszteség. A kutyánk egyet kapott el a jércék közül, az én hibámból, de azt pillanatok alatt miszlikbe is cincálta. A naposcsibék közül 2 pusztult el, egy természetes halállal, valószínűleg ő volt a leggyengébb láncszem az alomban, a másik meg kiszökött és a párom ment át rajta biciklivel. Ez nem tűnik soknak. Egy ideje nem vágjuk a szárnytollaikat, így át tudnak reppenni a konyhakertbe, ahol már nincs kultúrnövény, de hadd kapirgáljanak. Remélem nem történik bajuk.

Juhmeli írta...

Remélem kihevertétek a megrázkódtatást. Szép, tojásos napokat!

Mági írta...

Sajnálom:(
Juhmeli oly szépen írta előttem: szép, tojásos napokat! kívánok én is:)

Lizi írta...

Köszönöm a rám gondolásotokat!a végleges veszteség 3 tyúk...

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

rendszeres olvasóim

Népszerű bejegyzések


Recent Comments