Kalandom a laskatökkel
Már mutattam Nektek képet az idei töktermésemről, köztük a laskatökről is.
Egyet kaptam tavaly ,annak tettem el a magját,amik aztán összekeveredtek a sütőtökmagokkal.,így váratlan meglepetés ért a tökágyásban.
Ha kicsit vártam volna, hogy kihűljön,valószínűleg elkerülhettem volna a kisebb égési sérüléseket,amit akkor szereztem,amikor kikapargattam a héjából.Többé-kevésbé szálakra esett szét a belseje.Ezt tettem aztán hagymára még együtt pároltam és tejföllel,liszttel aztán később behabartam
.És miért ilyen sápadt szegény főzelék?Mert bizony ha a családban valaki diétázik és kerülnie kell a fűszerpaprikát,akkor mindannyian kerüljük vele együtt...És milyen az íze?Szerintem kimondottan jó.Kicsit roppanósabb, mint a hagyományos főzőtöké. Azért valljuk be őszintén,olyan kiábrándító tud lenni egy több hónapja a mélyhűtőben kuksoló gyalult tök félig felengedve,hogy megéri a fáradtságot, ha frissebb ízekre vágyunk.
Az anyukám azt mesélte,hogy nagyapám a fizetése mellé terményt is kapott a gyülekezettől(ebből nem nehéz kitalálni,mi volt a hivatása).Mogyoródról mindig kaptak egy csomó istengyalulta tököt(ez a másik neve),amit kisgyerekként nekik kellett levinniük a pincébe.Ő mindig a pince leghátuljába pakolta,hátha feledésbe merül,mert annyira utálta...
Ez már egy új kép.. |
2 megjegyzés:
Én nagyon szeretnék laskatök-magot.:-)
És még a hétvégén jelentkezem emailen is, ígérem.
Szép hétvégét Nektek!
Ó, bátor vagy! Én még nem mertem ringbe szállni, az enyémek még kint sütkéreznek az udvari raklapokon. Ha a tiedet vénnek tituláltad, akkor a mieink aggastyánok, mert már nem is fehér-zöld cirmosak, hanem sárga-zöldek:)
Gratula a fényképezőhöz, remélem engem is meglepnek vele hamarosan, mert már nem tud fókuszálni a kis drágám.
Megjegyzés küldése