Beszámoló a birkákról

Nem tudom,a birkáink honnan tudják,milyen az a libasor.De tudják...
Nagyon kikerekedtek és rendkívül szelídek.Egyedül Fülöp miatt aggódunk(ő a kölcsönkos).
Még nem láttuk akcióban, pedig ezért van itt.A lányok kicsit közel engedik magukhoz,de aztán elzavarják,ő pedig leforrázva elkullog.Ha ez így folytatódik,ki kell cserélnünk egy aktívabb haverjára.
Lehet, hogy trónfosztás közeledik, és XV. Fülöpöt letaszítjuk a trónjáról.Majd csak tavasszal dől el,milyen  jelzőket kap:XV. Mulya, jobb esetben pedig Szemérmetes, esetleg Buja Fülöp....

Egyenlőre az elmúlt hónapok tapasztalatai nagyon kedvezőek,mármint ami a tartásukat illeti,néhány kellemetlenséget kivéve.Egyszer kellett külső segítséget kérnünk,amikor egy légy beköpte az egyikük combját.De családon belül akadt,aki segített ,és lekezelte.Ha nem orgonasövénnyel és fenyőkkel gazdagított lenne a területük,nem is lennénk rájuk kicsit sem mérgesek.
Merthogy mindent megkóstolnak.Az akolból is megpróbálnak kiugrálni,néha ott is akad javítanivaló.Egyikük pedig átugrál a villanypásztoron.Csak attól félünk, nehogy a többi utánozza.
Esténként egy kevés kukoricával csalogatjuk be őket.Mindig bezárjuk a birkákat,mert egyszer,amikor későn értünk haza,egy kóbor kutya megijeszthette őket és elszakították a villanypásztort félelmükben.
Szóval ,ha reggelente a kacsáknak adok kukoricát és meghallják,ahogy öntöm egy fém edénybe,örömükben bégetnek,mert azt hiszik,megint ők kapnak enni.....

posted under |

7 megjegyzés:

Csipkerózsa írta...

Buja Fülöp, ez nagyon tetszik.:-)))
Remélem valóban az lesz belőle...

Éva írta...

Jót nevettem én is a Buja Fülöpön, lehet hogy a lány birkák válogatnak valami nem tetszik nekik a Fülöpön. Jó lehet így az állatokkal foglalkozni, tudom sok munka van velük biztos.

Névtelen írta...

:) Ez tetszik, édes kis bárgyú népség, kora reggel meghallják a kacsáknak szóló kukorica csörgését, s képesek azt "gondolni", hogy vacsoraidő van, na és a libasorbaálláson is jót kuncogtam, köszi. Fülöp esete a lányokkal meg egyre izgalmasabb...Eszter

Annamarie írta...

Nagyon cuki népség :-) Nekünk csak egy barink van, de nagyon szeretnénk hozzá párt, hogy ne legyen egyedül. Igaz, néhány kecskével (főleg a kisebbekkel) igen jó barátságba keveredett. A kézből adott kukoricát a mi birkánk is nagyon szereti.

Messzenéző Minyon írta...

Nahát, hogy megeszik a fenyő szúrós levelét is! Nekünk is voltak kecskéink is, birkáink is, de csak a kecskéknél tapasztaltuk, hogy megesznek mindent. A birkák ennél mulyábbak voltak. De reméljük, az a mulya mégiscsak inkább buja lesz!

Juhmeli írta...

Akkor nincs más választás, a lányoknak kell leteperni Fülöpöt...

Unknown írta...

Lehet, hogy Fülöp éjszaka csinálja, szépen, csendben, romantikusan. :)

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

rendszeres olvasóim

Népszerű bejegyzések


Recent Comments