Május a baromfiudvarban

Az utóbbi bejegyzésekből kimaradtak a kiscsibék, annyira a birkáink bűvkörébe kerültem.


Az idén eddig 80 kiscsibét keltettem géppel, ebből 28 maradt nekem, a többit elajándékoztam, elcseréltem.
Most a kotlósokon volt a sor, mert akármilyen nagyszerű dolog is a gépi keltetés, mégiscsak kotlóssal az igazi, no.
Mert bizony előfordul, hogy elfelejtem megforgatni a tojásokat.Egy pohár vörösbor után, amikor azért kicsit bandzsítok, már meg sem merem próbálni.És persze a legnagyobb odafigyelés mellett is a legféltettebb tojás esik ki a kezemből és töröm össze.....És a kotlós nem igényli az infralámpát, nem nekem kell inni tanítani a kiscsibéket,és nem néznek bambán a kukoricadarára, mert az anyjuk megtanítja nekik, hogy nem lehet válogatni, ha ételről van szó.
Az idén sem maradt el a tojás-cserebere.Pedig minden télen eldöntöm, hogy az idén csak kétféle szép baromfihoz ragaszkodom, de tavasszal megfertőződöm, és most mindenféle szakállas, bráhma, kopasznyakú, törpe kincsek szaladgálnak az udvarban-És persze mindegyikből csak néhány....
Szóval van még hová fejlődnöm, hogy határt szabjak a saját vágyaimnak.Mert így is teltház van a baromfiudvarban.Az egyik ól a kicsiké és a kotlósé, a másik az orpingtonoké, a harmadik a kiskacsáké, a negyedik pedig a maradéké....és még nincsenek pulykáim.....
Az utolsó keltetésnél kivettem a gépből a tojásokat és az utolsó napokra kotlósok alá raktam őket.Volt néhány féltett törpe holland bóbitás tojás köztük. Valószínűleg az egyik kotlós is borozgatott előtte, mert pont ezekből a féltett tojásokból tört össze többet is.Most egy kotlós vigyázza a kiscsibéket,a másik pedig többműszakos,mert libatojásokat keltet a szomszédasszonynál.

U.I.:Még két hét ,és elárulom, milyen meglepetéssel készültünk.A tyúkok szépségszalonban készülődtek, hogy minél jobban mutassanak a gyönyörű képeken.....de a többi titok!!

posted under |

3 megjegyzés:

Thrini írta...

De édes ez a kicsike.
Nekem lassan vágnom kell a csirkéimet, de utána akarok még venni előneveltet. Ezekkel a nagy példányokkal nem volt eddig sok gondom, de az előnevelttől félek egy kicsit, ugyanis egész nap egyedül lesznek itthon. No, de ki kell próbálni, ahhoz, hogy tapasztalatot szerezzek.

Névtelen írta...

Ez a tyúk nagyon szép és jól mutatnak előtte a kicsik!:)
Rosa

Csipkerózsa írta...

De édes az a pici!
Én is megfogadtam, hogy idén már többet nem, de az orpington tojásokkal azért kicsit megpiszkáltad a fantáziám...:-)

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

rendszeres olvasóim

Népszerű bejegyzések


Recent Comments