Börtönből a mennyországba

Tyúkjaim idáig egy börtönben tengődtek, életfogytiglanra ítélve, féltvén őket egy újabb végzetes támadástól. Most elnöki kegyelmet kaptak, amit még mindig nem fogtak fel teljesen. Ezt persze komoly logisztikai munka előzte meg, mert a tyúkok nem éppen észlények, nem értenének a szép szóból, ha elmagyaráznám nekik az új szabályokat.

feltaláltam a hangosképet
Helyet cseréltek a kacsákkal és egy napig szokták a lakókocsit, mint új otthont.Az esti lefekvésnél adódtak kisebb nézeteltérések köztem és köztük, de kicseleztem őket, mert-minden nagyképűség nélkül állíthatom, hogy kicsit több eszem van azért, mint nekik.Nem értették meg, hogy ők ezentúl itt éjszakáznak, és nem mutattak hajlandóságot, hogy nyugovóra akarnának térni.A tápos zsák aljában találtam még néhány maroknyit, ami számukra rég elfelejtett csemege volt.Jancsi és Juliska után szabadon végigszórtam a hazafelé vezető utat és láss csodát-mind betalált.
Aztán másnap a párom kistraktorral áthúzta őket a birkák felségterületére.Ez-ugyebár, már körbe van kerítve, miután nyáron komoly konfliktusba kerültünk velük a villanypásztor átugrálása miatt.

Most lakóközösséget alkotnak a birkákkal, közös udvarhasználattal.
Az együttélés persze konfliktusokkal jár,mert a birkák rájártak a tyúkok betevőjére.Most egész mélyen betolom a táljukat a lakókocsi alá, ahová a birkák már nem tudnak bemászni(bár megpróbálják).
És megérte. A tyúkok boldogok, egész nap tücskörésznek, bogarakat keresnek és zöldet csipegetnek.Sokkal kevesebbet esznek a takarmányból a tojások pedig hatalmasak.

posted under |

4 megjegyzés:

Daisy írta...

Ez aranyos post volt! Jót mosolyogtam közben. Köszönöm!

Zzev írta...

Az milyen csirke? Már a kopasz nyakú parokás,szegény igen csúnya

Lizi írta...

Kopasznyakú, búbos,szerintem gyönyörű falusi nevenincs fajta.Gyönyörű!

Csipkerózsa írta...

:-) A búbos pipi képét Borinak nem mutatom, mert jövőre tuti ilyeneket kell "gyártanunk":-)
És mi is éppen azt tervezzük, hogy a baromfi egy részét átköltöztetjük a kecskekarámba "takarítónak". Most, hogy már nincs igazi vetemény, egész nap kint vannak, leginkább a nyuszik alatt bogarásznak, és élvezik borzasztóan, de valamiért elfelejtenek a helyükre tojni, és vadásznom kell a tojásokat 1500 m2-en.:-)))

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

rendszeres olvasóim

Népszerű bejegyzések


Recent Comments