karácsonyi tücsök és a félsertés

Karácsony másnapjának reggelén, amikor igencsak bambán és álmosan üdén és frissen vonszoltam ki magam szökkentem a konyhába, hirtelen felharsanó, éles hang ijesztett rám. Először azt gondoltam, talán annyira fantasztikus dolgokat sütöttem-főztem, hogy azok megszólaltak.De nem. Aztán újra felharsant, röviden, élesen. Akkor már sejtettem, hogy csakis egy tücsök lehet a konyhámban.Végig is gondoltam, hogy kétféle módon kerülhetett ide, vagy az előtte nap a pincéből felhozott krumplival, vagy a fáskosárral. Bár volt egy apró gyanúm, ami befészkelte magát a fejembe, hogy a tücskök téli álmot alszanak és nem pincében vagy farakásban bújócskáznak, de gondoltam, hogy kivételek mindig vannak...És már egyre idegesítőbb volt az éles hangja.....Minden sarkot átnéztem, már üldözési mániám lett, mert hallottam, hogy közvetlenül a hátam mögött szól,de nem volt sehol, mire megfordultam....Aztán megtaláltam a szekrény tetejére felrakott és elfelejtett szén-monoxid jelzőt.....jelezte, hogy kezd benne kimerülni az elem.....persze nem bírtam szétszerelni, egyszer használatos kínai darab benyomását kelti, úgyhogy most is hallom , halkan ciripel a ház lakatlan végében....


Mázli kutyánk karácsonyra ajándékot kapott a barátainktól., egy röfögő fekete gumimalacot. Először félt tőle, mert falusi kutyaként azt hitte, hogy csak ellopott fahasábbokkal, munkáskesztyűkkel ,esetleg a garázskulccsal játszik egy rendes valamirevaló kutya.

Aztán el sem engedte, amíg hasított félsertés nem lett belőle.....most újra fahasábot rág....

posted under |

5 megjegyzés:

Misidoki írta...

Megnevettetett,annyira aranyos történetek.
Feleségem kutyusa, akit itt találtam öt éve kiskutyaként a sporttelepen,szintén a Mázli névre hallgat. Nomen est omen!

Éva írta...

Hasonlóan jártam már én is a tücsökciripeléssel csak az valóban tücsök volt és egy tapló hasábba volt amit kitettünk az erkélyre. Idegesítő volt könnyebben megszabadultál Te ettől a hangtól , aranyos a kutyátok!

Messzenéző Minyon írta...

Hát eltűnt, amit írtam, akkor még egyszer:
Ő egy border collie? És terel is valakit? A tyúkokon kívül persze...

Lizi írta...

Köszönöm a hozzászólásokat :).És igen, ő egy border collie,aki a birkáink lelkét is kihajtaná, ezért most párhuzamosan versenyt fut az autókkal kerítésen belül,itt edz :)

Medora írta...

Ugye a Babe-ből ismerős? Szép kutya.

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

rendszeres olvasóim

Népszerű bejegyzések


Recent Comments