Ajándék krédlik és készülődés a keltetésre

Még tavaly tavasszal, a szomszéd faluban egy szombati kenyérbeszerző körúton egy kedves ismerősömmel együtt vártuk ki a sorunkat a boltban. És miről kezd beszélni az ember? Időjárásról, kertről, baromfikról.Mire megkaptuk a kenyerünket, már fel is ajánlottam a kotlósa alá néhány orpington tojást.
De én csak adtam úgy, barátságból.Ő pedig néhány hónapja, egy vasárnap délelőtt  beállított egy krédli kakassal és tyúkocskájával, csak úgy, barátságból.

hívhatjuk krédlinek, japánnak, de erdélyi barátunk liliputinak hívja őket
Olyan szép állat, hogy ha A kiskakas gyémánt félkrajcárja meséhez szereplőválogatást hirdetnének, ott lenne a döntőben, az tuti.És tyúkocskája néhány napja tojni kezdett, már 6 tojást őrizget a fészekben.Rendkívül büszke és bátor férfiú, kerítésen keresztül naponta többször megtámadja a nála háromszor nagyobb wyandotte kakast.
Hamarosan indítom a keltetőt,már számolgatom a napokat.És próbálom magam türelemre inteni...

Mindent akarunk, azonnal, ma ez a menő.És pont erre tanít a keltetés,hogy türelemmel, alázattal, a legjobb tudásod szerint járj el, hiszen új életkezdeményeknek mutatod az utat.És nem gyorsíthatod fel, hogy te márpedig két hét múlva akarsz napos csibét dédelgetni és  nem tudsz belenézni abba a tojásba, hogy most éppen búbos gatyás kakaska vagy csak egy szimpla vörös tyúkocska fejlődne-e ki belőle.Nagyon jó ezt az izgalmakkal teli várakozást megélni, próbáljátok ki!

posted under |

2 megjegyzés:

Medora írta...

Milyen kis helyesek! Ezek milyen hamar kelnek?

Éva írta...

Nagyon aranyosak. Ezeket az elnevezéseket még nem hallottam, de talán a törpe elnevezést már igen! Nagyon jó lehet valóban várakozni remélni hogy az lesz amit szeretnél:)

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

rendszeres olvasóim

Népszerű bejegyzések


Recent Comments