Amikor a tyúkok diktálnak.....

Az a jó a tyúktartásban, hogy mindig tartogat meglepetéseket. A múlt héten annyi tojás összegyűlt, hogy ajándékoztunk belőle bőséggel, hirtelen felindulásból a hét elején még a keltetőt is újra elindítottam.

Aztán jött a húsvét.....és a tyúkok összebeszéltek, hogy kicsit szórakoznak velem, nehogy már azt gondoljam, minden úgy történik, ahogy én azt szeretném.
Először kitalálták, hogy a ponyvával letakart szénakupac legsarkába tojnak, ahová minden nap kész bravúr úgy bejutni, hogy ne úgy nézz ki, mintha tényleg a szénakazalban töltöttél volna meghitt perceket.
És jött a tojásfestés reggele.....természetesen az összes összegyűlt tojást feltettem főni, mert biztosra vettem, hogy 11 körül már a napi tojástermésből főzhetek nokedlit.Még nem láttam tyúkot röhögni, de szerintem ezek a szemtelenek röhögtem rajtam, amikor 20 percenként mentem az üres fészkekhez.
Szerintetek mi lett a vége a történetnek?
Átmentem a szomszédba két tojásért......

posted under |

5 megjegyzés:

Szentpyr írta...

Ma pont így jártam!:) Nem tojtak az én kevéskéim, pedig az utóbbi napokban szinte mindig, mindhárom tojó adott tojást, ma festettünk, tört is, holnapra is kéne... ááá, országos sztrájkot hirdettek úgy tűnik!

(Szeretem a blogod!:) )

Lizi írta...

Országos sztrájk :) :)

Csipkerózsa írta...

Éppen így jártam én is. :-) Nagypéntekig 12-15 tojás naponta, adtam mindenkinek, tegnap pedig, mikor a majonézhez kellett volna friss tojás, a négy tojófészekben három tojást találtam csak... :(

Névtelen írta...

Kedves Pipi néni! Köszönöm neked, hogy létezel! Igazából már azt sem tudom, hogyan keveredtem a blogodra, de meggyőződésem, hogy ezt "fentről" irányitották .... a nagyszüleim neveltek fel, és legjobb barátaim kb.14 éves koromig a baromfiudvarban laktak :) ... volt ott 100-nál több tarka-barka tyúk, kakasok, krédlik, kacsák (némák, egyszerű fehérek és vadkacsák meg mandarinrécék), libák, pulykák vegyesen- ömlesztve ... ha valaha kikerülök ebből a mókuskerékből, amit pénzszerzésnek hivnak, remélem még nem késem le azt, hogy megmutassam a kicsi fiamnak milyen jó érzés az, amikor a két kezed között, a meleg leheleteddel elaltatod a csipogó kiscsibét ... addig pedig téged olvaslak szivmelengetőnek ...

Lizi írta...

Kedves Ismeretlen!
Köszönöm a őszinte szavakat, örülök, hogy megtaláltál, és hogy olvasol....

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

rendszeres olvasóim

Népszerű bejegyzések


Recent Comments