Helyzetjelentés a baromfiudvarból

Lassan kirakhatom a baromfiudvar kerítésére a megtelt táblát.
Meghoztuk múlt héten az előnevelt fehér csibéket.Ritka bamba állatok.Azt hiszem,semmi bűntudatot nem fogok érezni,amikor elvágom a nyakukat.Ők csak tényleg azért vannak,hogy melleket és combokat növesszenek.Miután a csirkemell a család válogatós tagja miatt minden héten terítékre kerül,szükségünk van rájuk.Egyenlőre még tápot kapnak,de már nem sokáig.Kukoricadarára fogom őket átszoktatni és természetesen zöldre.Május végére pedig a megürült helyükre jöhetnek a kacsák....

A következő elkerített udvarban élnek a wyandotte-ak.A kakas már engem sem szeret.Ők kénytelenek lesznek június közepén néhány hibrid pulykát befogadni.

Aztán jönnek az óvodások.Ők az első keltetésből valók,néhány későbbi maradék és a kotlós 10 kiscsibével.Idővel csak a legszebbek maradhatnak,a többit levágjuk.
A következő kis udvar pedig a tyúkoké két kakassal.Közülük is néhányan hamarosan a mélyhűtőben landolnak,mert már növöget az utánpótlás.
És mi lett Rozikából?egy indián
Aztán egy csöndes sarokban ül egy újabb kotlós 11 tojáson.
Egy másik elkerített sarokban pedig a bölcsödések tanyáznak.Rájuk különösen kíváncsi vagyok,mert kaptam bráhma tojásokat,és alig várom, hogy meglássam,milyenek lesznek!

Egyébként, ha nyitott szemmel jársz,hasonló elvakult baromfiszerető embereket találhatsz a környezetedben.Mi is néhányan egymásra találtunk.Csereberéljük a tojásokat,megcsodáljuk egymás állományát és tanácsokat kérünk egymástól.Egy perc sem telik el a találkozás után,és máris belemélyedünk a páratartalom rejtelmeibe.És eddig is ismertük egymást, csak nem tudtuk a másikról,hogy ő is meg van fertőzve baromfitartás szeretetével.

posted under |

4 megjegyzés:

Csipkerózsa írta...

:-))) Tényleg tele vagytok lassan... De ez olyan jó! És igen, mióta pipikéink vannak, és függők lettünk, bizony sorra kerülnek elő azok az ismerősök, ismerősök ismerősei, akik szintén. Így most már alig várjuk, hogy kikeljenek a legkisebbek, és máris kezdődik a csere-bere.:-)
Köszönjük Neked, nélküled sosem bolodultunk volna meg ennyire...;-)

Lizi írta...

De jó volt ezt olvasni...Nagyon örülök!!!!

Lidike írta...

Nagyon gyönyörűek a baromfiak nálad, látszik rajtuk, hogy milyen szeretettel vannak nevelgetve. Mi is kezdünk megtelni, pont ma reggel láttam meg a kiskacsákat, előhozta őket a mamájuk. A japánok nyúlketrecben vannak a kicsikkel, a kiscsibék a kacsamamával, a két vadkacsa már kiszorult az előkertbe akik a tojásokon ülnek, tyúkok megint külön, illetve a maradék kacsa a nagyobb japánokkal összezárva. Azon viccelődtünk a párommal, hogy meg kellene venni a szomszéd portát és minden baromfit átköltöztetni oda. De azért még nagyon irigyellek a wyandotte-ék miatt, azok annyira gyönyörűek. Próbálok én is szerezni egy párt de még nem jött össze.

Annamarie írta...

Hú, hát szép állományod van, mondhatom! Nekem az a 3 db tyúkocska 1 kakassal meg az 5 db előnevelt csibe is bőven elég, bár a napokban várjuk a kiscsibék/kacsák kikelését és akkor még hátravannak a kislibák. Mindenesetre azt már tudom, hogy ha bármi problémám merül fel a baromfiakkal kapcsolatban, hozzád fogok tanácsért fordulni :-)

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

rendszeres olvasóim

Népszerű bejegyzések


Recent Comments