Karácsonyi készülődés

Arról mégsem írhatok bejegyzést, hogy a tyúkok mennyire örültek a Mikulásnak, vagy meghitten állják körbe az ádventi koszorút,ezért most néhány elkalandozó bejegyzés következik.

Elcsépelt szöveg lenne,ha arról írnék, hogy mennyire elanyagiasodott a Karácsony ünnepe és nem arról szól,amiről szólnia kellene.
A mi családunkban van egy megállapodás.Mi ,testvérek nem veszünk egymásnak ajándékot,ha igen,akkor csak jelképesen(de ez kimerül egy jövő évi evangélikus útmutatóban vagy egy 600 Ft-os Agatha Christie DVD-ben és időhiány miatt elfogadható.). Az egyik nővérem azt mondta (nagyon bölcsen!),hogy mindegyikünknek megvan mindene.Ami pedig nincs,azt úgysem tudjuk egymásnak megvenni.
És fantasztikusnál fantasztikusabb ajándékokat kapunk és adunk évről évre.
Ne gondoljatok nagy dolgokra.Csak kincsekre.

Narancslekvárra,limoncellora-citromlikőrre (Köszönjük Stahl Juditnak a receptet!),zakuszkára,filcből varrt karácsonyfadíszre,karácsonyi patchwork terítőre,cantuccinire(olasz mandulás keksz),különböző aszalt gyümölcsökre egy szép karácsonyi anyagban összefogva,birsalmasajtra....

És nem arról szól, hogy túllicitáljuk egymást.Hanem arról, hogy amíg ezt készítettem,Rátok gondoltam.

A testvéreimnek szigorúan tilos tovább olvasni,mert megmutatom,mit készítettem még október végén és mit hoz nekik a mi Angyalkánk.
A saját kertemben megtermelt paprikákból kiválogattam a pirosakat,ledaráltam és egy magasabb szintre emeltem őket azzal, hogy himalájai  sót kevertem bele.Egy kiló ledarált paprikához 20dkg-ot.Van édes és kicsit csípős változat.De nem akartam teljesen lekoppintani a boltban kapható hasonló termék nevét.

Így született meg az én Pistám és az én Annám.


posted under |

4 megjegyzés:

kovtama írta...

Szépen írtál:) Nálunk is ez van, nem ajándékozunk egymásnak, viszont valami apróságot viszünk. süti, pici bonbon, gyertya, saját lekvár, befőtt. jó ez igy.

Csipkerózsa írta...

Ez nagyon tetszik. Magam is próbálkozom, évek óta mindenki saját magunk által készített ajándékot kap, de a visszafelé -sajnos- nem működik.:-(
És idén először a gyerekek egy része is általam készített ajándékot kap. Természetesen a könyvek mellé. Mert azok nélkül nincs karácsony...

Juhmeli írta...

Ezeknél a kincseknél nincs is jobb ajándék! Üvegbe zárt szeretetfalatkák.

Anikó írta...

Boldog Karácsonyt, Kedves Pipi néni!:-)

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

rendszeres olvasóim

Népszerű bejegyzések


Recent Comments