Nem marad el a tavasz!

Már szembesülünk a tavasz első jeleivel.Végre.A megváltozott fények erre utalnak.

Biztosan nem vagyok egyedül vele,de bizony a naptárt bújom,találgatom,melyik időpontban keltessek először.Miután egy nem túl kellemes orvosi vizsgálaton kell átesnem,egy kedves barátom azt tanácsolta,hogy tűzzek ki magam elé egy jutalmat.Zengő tyúkok tojásával lepem meg magam-aztán indítom a keltetőt....

És mi a legnagyobb bizonyítéka a tavasz közeledtének?Na mi?Kitaláltátok?

 Hát betört hozzánk a szerelem.Sajnos,még mindig nem a birkák vad románcáról számolhatok be..Az ő eszük tényleg csak az evésen jár.Úgy esznek,mint a kisgyerekek,akik azt gondolják,a kenyér belét kell csak megenni,a héja nem olyan finom.Utána pedig úgy megszomjaznak,hogy szinte beszorul a fejük a vizesvödörbe...(mint Juharfalvi Emilnek a levesestálba)
 
A kis törpecochin kakaskánk eddig elég sanyarú életet élt.A nagyok nem hagyták érvényesülni.A kis ember is akkor örül,ha nála kisebbet lát...Még enni is félve evett,a szemét pedig nem merte rávetni az asszonynépre.Ezt nem hagyhattam annyiban.Átköltözött a némakacsákhoz és párt kommendáltam neki.Azt a kis krédli tyúkot kapta,amit tavaly én ajándékoztam a barátnőmnek, miután nem volt már kakasunk.Hát most ő ajándékozta Nekem.A kiskakas azóta azt hiszi,csak egy élvezet van a világon....dúl a szerelem....
U.I.:Köszönöm Nektek az eddigi biztatásokat,szavazatokat!Még van remény a legjobb ötvenbe kerülésre.....

posted under |

7 megjegyzés:

Éva írta...

Jó kis hasonlatokat találtál állatkáidra. Bárányoknál is szelektáljál egy kicsit hátha tűzbejönnek ők is !

Csipkerózsa írta...

Bárcsak szavazhatnék még Rád!
Tüneményesek a birkáitok, alig várom, hogy megismerhessem őket.:-)
Nálunk is hatalmas a szerelem a baromfiudvarban, kicsit sokan is vannak a trubadúrok, úgyhogy szombaton egy lovagi torna keretében szelektálunk. Mondhatnám a Hegylakó után szabadon, hogy "csak egy maradhat", de azért ennyi hölgy mellé kell három lovag is...

Remélem gyorsan túl leszel a holnapi napon, és nagyon szép hétvégétek lesz!

Szeretettel:
Bettus

kovtama írta...

De jókat írtál! Annyira érzem az írásodon, hogy te ott vagy jó helyen, ahol élsz. Én is várom már nagyon a tavaszt, igaz nincsenek most állatok (pár éve volt tyúk, kacsa, pulyka, kakas, nyuszi) én vetni, ültetni szeretnék, metszeni, rendet rakni az udvaron, kirakni a kerti bútorokat, reggeli kávét kint meginni, bográcsban főzni, füvet nyírni....:) Szép napot neked.

Zsuzsa írta...

A tavasz mindig jó, valami újnak mindig a kezdete; nagyon szép a 'farm', nagyon aranyosak az írások, bár nekünk 'jószágok' nincsenek-nálunk gyümölcs terem majd' mindenhol-, nagyon vígan olvasom a blogodat, derűt áraszt az írásod!
Ismeretlenül is sok sikert a falusi élethez! :)
Csont nélkül...csak egyszerűen.

Petra írta...

De nem ám! Már itt kopog a kertek alatt, s bár a hétvégén még ránk ijesz a tél, azért már kifele megyünk.

Gálné Kiss Marcsi írta...

Szia Erzsébet! A Rukkola oldaláról keveredtem ide. :) Nagyon tetszik a blogod. Minden mondatodból érződik, mennyire jól érzed magad az állatkáid között és a kertedben. Sok sikert kívánok Neked!

Kamilla írta...

Üdv! Szoktam mindenféle okosságokat olvasni - többek között - a népi szokásokról. Nem egy helyen olvastam, hogy a tyúkültetés legkorábbi ideje február 14. Azonban április 24 -én, (Szt.György napja), ill. utána pár nappal való kelés a legideálisabb a "statisztika" számára, azaz sokkal több állat marad életben, lesz egészséges élete folyamán, ha ekkor kelnek. Szóval HAJRÁ!!!
K.Mamilla

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

rendszeres olvasóim

Népszerű bejegyzések


Recent Comments