A pöttyös kert

Szeretem a pöttyöket, komolyan .De nem mindenhol, inkább egy táskán vagy egy kendőn és ott is csak mértékkel.
Néhány napos pihenésre utaztunk, de előtte még sikerült  szépen rendbe szedni a kertemet (kis külső segítséget is igénybe véve).Minden megkapálva, a kihúzkodott borsó helyére újabb adag borsó, zöldbab és uborkamag került. Biztos tudjátok milyen érzés, amikor nyugodt szívvel utazol, nem nyomaszt mindenféle disznóparéj és tarack rémálmaidban, és tudod, hogy egy hét múlva úgyis felveszed a kapát és folytatod, ahol abbahagytad.....
Ma hazaértünk és első utam a kertbe vezetett. Már a cserépbe ültetett balkonparadicsomot is bárányhimlősnek véltem, de a kertemre ki lehetne tenni a vigyázat, frissen permetezve-táblát.
Tavasszal,amikor veteményeztem,egy vasmadár egészen közel keringett hozzám, akkor sem dobódtam fel a gondolattól, csak magamban fortyogtam..

Most viszont a muskátlik, dáliák, tökök és uborkák levelére lyukat égetett valamilyen vegyszer, mert valószínűleg nem megfelelő széljárásban helikopterrel permetezték a szántóföldet a Sió túlpartján. Engem pedig esz a méreg, mert amióta kertészkedem,semmilyen vegyszer nem került a kertembe...... most ezzel hogy békéljek meg??????Hol van az én szép vegyszermentes kertem?????És hogy egyek, ajándékozzak a terményeimből????Ez nem arról szól, hogy kárpótlásul fizetünk néhány ezer forintot, mert a saját magad által megtermelt zöldség és gyümölcs megfizethetetlen!!!!Mérges vagyok, nagyon!!!!!

posted under |

3 megjegyzés:

Juhmeli írta...

Ó, nagyon sajnálom. Tavaly az állatok rendetlenkedtek, most meg ez. Nálunk csak a szúnyogos repked, de hasznát nem érezzük...

Anikó írta...

Ó, sajnálom!:-(

Aranyalma írta...

Részvétem. Az egészben a legrosszabb szerintem a tehetetlenség.

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

rendszeres olvasóim

Népszerű bejegyzések


Recent Comments