Nairobi girls Sárszentlőrincen

Rávitt minket a kényszer, hogy idegenvezetők legyünk- helyettesítve egy családtagot- és kicsi falunk látnivalóít megmutassuk messziről jött vendégeknek.

Gyönyörűek, bársonyos bőrűek, mosolygósak és érdeklődőek voltak ezek a fekete arcú nénik-ahogy  a mi ötévesünk nevezte őket- de ekkor még nem tudtuk, milyen gazdag emberek is ők. Megnézték a Petőfi emlékhelyet, megmászták kis falunk tornyát, fényképezkedtek magyar zászlóval, és nevetve megkóstolták a fosókaszilvát.
Aztán néhány órával később olyan élménnyel ajándékoztak meg minket Sárszentlőrincen, amit többen is sosem felejtünk.Összejöttünk sokan környékbeliek, üldögéltünk a templompadokban halkan sutyorogva, ők pedig kicsi dobbal, sok száz hajfonattal, színes ruhákban, énekelve léptek be a templomba.Koncert közben kísérőjük vetített, kérdezgette őket, amit lefordított nekünk, ők pedig meséltek a kenyai nyomornegyedről, az egyszerű vidéki életről, a misszió munkájáról, amit képviseltek.Napi 150 ft-ból már megebédelhet egy gyermek, de havi 3000 ft-ért már a taníttatásához is hozzájárulhatsz mindennapi ebédjén felül.Ha nem tudsz rendszeresen hozzájárulni, akkor is minimális kis összeg hozzájárulásával is jóllakathatsz egy kisgyereket.
270 kisgyerek neve várakozik a listán, akik pártfogókat keresnek. Ha Soltvadkert, Nyíregyháza, vagy Budapest közelében élsz, menj, és hallgasd meg őket!
Az  ő tiszta énekük, amit néha könnyezve énekeltek, a lelkünkig hatolt, mert ritkán érezheted meg más emberek Istenbe vetett hitét ilyen erővel....


posted under |

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

rendszeres olvasóim

Népszerű bejegyzések


Recent Comments