börtönben a mennyország közepén

Valahogy így érezhetik magukat a tyúkjaim.

Kezdetben én sem ezt az életet szántam nekik,de a szomorú tapasztalat erre kényszerített.Tavaly 29 állatomat ölte meg 3 részletben valami állat.Egyszer a róka,aki kihasználta a nem 100%-osan bezárt ajtót,beásta magát és három híján az összeset megölte.Megsirattuk,amit otthagyott -eltemettük.
De még aznap,miután szegény lányom felelősnek érezte magát és az összes zsebpénzét oda akarta adni,hogy vegyünk új tyúkokat-újra vettünk 10 tyúkot és egy kakast.Őket anyák napján,fényes nappal megölte egy nyest.A krédliket elvitte a kölykeinek,a többinek leharapta a fejét vagy kiszívta a vérét.Újabb sírás és temetés.

Ráadásként a menyét is megölt 5 rántani való csirkét.Ekkor jött a börtön építése.Mérlegeltük,hogyha nem változtatunk, csak újabb szívfájdalom  ér minket és tényleg csak ráfizetés lesz a baromfitartás.Most már nem juthat be semmi hozzájuk,ők meg csak vágyakozva tekintenek kifelé.

Időnként kiengedem őket legelészni,de csak szigorú felügyelettel és létszámellenőrzéssel.Mindig van kint az utcán egy-egy kóbor kutya,így sosem lehetünk nyugodtak.
Még nem találtam meg a biztos megoldást.Próbálkoztunk kutyával,de ő meg állandóan a szomszédban rosszalkodott,vagy a gyöngytyúkkal játszadozott,amíg az még mozdulni tudott......



posted under , |

8 megjegyzés:

Piroska írta...

A városi nép mindig a kapirgálós tyúkokra áhítozik, de amikor kipróbálja a nevelését, rájön, ez nem működik.
Sajnos már nem a régi világot éljük.Én tanyán nőttem fel és ott is élek, de jelenleg semmilyen állatot nem tartok.Szeretnék tyúkot meg kacsát, de megmondtam a férjemnek, hogy amíg egy "bombabiztos" tyúkól és akol nem lesz addig egy jószág sem teszi be a lábát.Annyi veszedelem vár rájuk.

margoo írta...

Ez így van! Én is egy ilyen bombabiztos tyúkólról álmodom itt a tanyán! A tavalyi veszteségek sora úgy indul: 41 db kispulyka :(
Egy barátom mesélte, ő 3 éjjel állt lesben, de nem tudta elcsípni a rókát. Nem véletlen a "ravasz" jelző! :o)) A kis Vukkok meg olyan éhesek :)

Piroska írta...

Mi meg le is tudtuk fényképezni a róka komát az udvarunkon, a ház előtti eperfa alatt.

Bodzás Vendégház írta...

Mi is áldozunk minden évben a ragadozóknak...Hol a héja csap le, hol a róka, nyest okozza a galibát. Ha kiengedem őket kapirgálni, óránként rájuk nézek és hívogatom őket.

Lizi írta...

Régen minden háznál voltak állatok.Innen is onnan is eltűnt egy,az nem volt akkora érvágás.Most felborult az egyensúly.Rókából több van,mint baromfiból.A nyest a saját padlásunkon tanyázott,szinte a képünkbe röhögött,amikor megpróbáltuk arrébb tessékelni.

Thrini írta...

Szeretném megtudni milyen drót, amit használtatok. Én most fogok hozzá a tyúkudvar létesítéséhez, de már parázok, hogy megúszom-e a betolakodókat. A minap a kertben találtam egy tojáshéjat, amit valószínűleg egy nyest felejthetett ott. Na pont a nyesttől félek legjobban.

Lizi írta...

Nincs kutyánk-még...és fényes nappal vérengzést rendezett a nyest a sima kerítésdróton felmászva.Most 2szer 2 centis vastag drót veszi körbe őket..de a kutya kisebb befektetés lett volna...

Thrini írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

rendszeres olvasóim

Népszerű bejegyzések


Recent Comments